Volg ons ook op:    

De Voorschool voor peuters van 2-4 jaar

Wat is de voorschool ?

De voorschool  van Stichting Kinderopvang Friesland is een heerlijke en veilige plek waar kinderen vrijuit spelen en zich verder ontwikkelen. Hier stimuleren we de ontwikkeling van de peuter op een positieve manier en leren we ze rustig wennen aan de overgang naar de kleuterklas.
 

Voor wie? 
Alle peuters van 2 tot 4 jaar zijn welkom bij ons op de voorschool.

 

Onze manier van werken

Het is belangrijk te weten dat elk kind uniek is en daarom laten we elke peuter zoveel mogelijk vrij om zichzelf te ontwikkelen. Niets moet op de voorschool, maar dat houdt niet in dat alles mag!

Rekening houden met elkaar, speelgoed delen, samen spelen, voorzichtig zijn; dit zijn belangrijke aandachtspunten. Met elkaar proberen we het speelgoed op te ruimen. Tijdens het fruit eten zitten we met elkaar aan de tafel of in de kring. Uw kind moet zich veilig kunnen voelen op de voorschool  en dat kan alleen als er structuur is en regels zijn.

Door samen dingen te doen, ontdekken en ervaren peuters elkaar. Ze raken gewend aan dingen als luisteren, op elkaar wachten en naar elkaar kijken. Zo laten we de peuters “oefenen” met hun sociale vaardigheden. We laten het oplossen van onderlinge probleempjes zo lang mogelijk aan hen zelf over. Pas als het echt ruzie wordt, of er dreigen handtastelijkheden plaats te vinden, helpen we een handje.


Peuterplein in het kort:

  • Peuterplein bestaat uit de volgende thema’s: lente, zomer, herfst, winter, water, huisdieren, je lichaam en familie.
  • Elk thema bestaat uit verschillende activiteiten waarin alle ontwikkelingsgebieden zijn verwerkt: taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, bewegen en fijne motoriek, voorbereidend rekenen en muziek. Handpop Raai de Kraai speelt graag mee met de peuters!
  • Peuterplein sluit aan op de programma’s waar de basisscholen mee werken. Daardoor is er een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool. De meeste basisscholen in Dongeradeel werken met het programma Kleuterplein in de onderbouw van de basisschool.

Op dit moment is onze locatie op de volgende dagdelen open

Maandagmorgen

Van 8.30 uur

Tot 12.15 uur

Dinsdagmorgen

Van 8.30 uur

Tot 12.15 uur

Woensdagmorgen

Van 8.30 uur

Tot 12.15 uur

Donderdagmorgen

Van 8.30 uur

Tot 12.15 uur

Vrijdagmorgen

Van 8.30 uur

Tot 12.15 uur

Tijdens schoolvakanties is de peuteropvang gesloten

 

 

         

 

Leidsters voorschool locatie De Kleine Wereld

Er zijn vier leidsters werkzaam op onze voorschool locatie, namelijk:

Elly Brouwer
Brenda Lourens
Naenke Herbig
Wilma Talstra

 

U kunt van 1 tot 4 dagdelen afnemen.

 

VVE

Op onze locatie is ook opvang voor kinderen met een VVE-indicatie (bijvoorbeeld via het Consultatie Bureau). 

De dagdelen zijn dinsdagmiddag en vrijdagmorgen. 

In deze groep kunnen kinderen terecht die wat extra zorg nodig hebben. 

 

Voorschool ruimte

Onze voorschool heeft een eigen lokaal binnen de school. Dit lokaal is speciaal ingericht naar de behoeften van peuters en voldoet aan alle veiligheidseisen. 

 

Heeft u behoefte aan meer informatie, neem dan eens een kijkje op onze website: www.kinderopvangfriesland.nl   klik op de button “peuteropvang”en vervolgens op de knop “locaties” in de linkermenu balk. Wanneer u dan de locatie “De Kleine Wereld” kiest ziet u locatie specifieke informatie die voor u relevant is. Daarnaast kunt informatie over onder andere de tarieven vinden op onze website.

 

Aanmelden

Via onze website www.kinderopvangfriesland.nl kunt u uw peuter aanmelden. Na uw aanmelding wordt er zo spoedig mogelijk contact met uw opgenomen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via telefoonnummer  0517 – 380680 en vragen naar onze plaatsingsmedewerkster Angelique Grovenstein.

De voorschool locatie zelf kunt u ook bellen, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer: 06-13575728